Visma Severa

Gegevensbescherming is prioriteit

Bij Visma staat zorgvuldige gegevensbescherming bovenaan de prioriteitenlijst. Wij volgen de AVG nauwgezet en proactief op.

24 / 7 bewaking

Ons Service Delivery Team bewaakt de productcontinuïteit tijdens de kantooruren. Buiten de kantooruren neemt het Visma Central Operations Team die taak van hen over.

Serverbeveiliging

Onze server provider is Microsoft Azure, dat verschillende certificaten heeft op het gebied van informatiebeveiliging.

De serverruimtes van Visma Severa staan ingedeeld bij Azure North Europe. Alle informatie die u opslaat via Visma Severa wordt dus binnen Europa bewaard.

Back-ups

Een back-up van uw klantgegevens wordt opgeslagen op een geografisch onafhankelijke service die ervoor zorgt dat de back-up werkt en de gegevens beschikbaar zijn, zelfs wanneer het servercentrum van Azure buiten dienst is. Back-ups worden elke nacht gemaakt en blijven 30 dagen opgeslagen.

ISO 27001 certificering

Visma Severa is ISO 27001-gecertificeerd en voldoet aan alle voorwaarden voor ISO 27001-certificering voor informatiebeveiliging. De certificering garandeert dat Visma Severa voldoet aan de veiligheidseisen die aan deze norm zijn gesteld. Zo hebben onze klanten de garantie van ons commitment aan een hoog niveau van informatiebeveiligingsbeheer.

Meer info over de ISO 27001-norm

AVG compliant

Visma Severa voldoet aan alle AVG normen. De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) (Engels: GDPR) is een Europese verordening die het voor particulieren gemakkelijker maakt de verwerking van hun persoonsgegevens te beheren. Als verwerkingsverantwoordelijke en verwerker van persoonsgegevens is Visma Severa verantwoordelijk voor een gepaste verwerking van persoonsgegevens.

Visma’s referentiekader voor kwaliteit

Bij Visma hebben we ons eigen referentiekader voor informatiebeveiliging VDCM (Visma Cloud Delivery Model), dat rekening houdt met de werking van onze productontwikkeling, -levering en clouddiensten. Dit stelt ons in staat om de levering van hoogwaardige clouddiensten te garanderen, de flexibiliteit te versterken en het concurrentievoordeel te versterken. Severa voldoet aan alle normen van het referentiekader.

Veelgestelde vragen

 • Wat gebeurt er met onze gegevens als wij stoppen met het gebruik van Severa?
  Alle gegevens met betrekking tot uw bedrijf en uw klanten worden een half jaar nadat u stopt met het gebruiken van ons platform vernietigd.
 • Hoe kom ik te weten welke informatie over mij is opgeslagen in uw systeem?
  Alle gegevens met betrekking tot uw bedrijf en uw klanten worden een half jaar nadat u stopt met het gebruiken van ons platform vernietigd. Dankzij de AVG heeft een persoon het recht om op te vragen bij de registerbeheerder welke informatie over hem of haar in het systeem staat. Via de rapporten van Severa kunt u de volgende informatie opvragen: De contactgegevens van de klant kunt u rapporteren via het Contact-rapport. Velden met betrekking tot persoonsgegevens: Voornaam, Naam, E-mail, Alle telefoonnummers, Adres en Geboortedatum. (Daarbij horen ook alle contactvormen, als ze zijn geconfigureerd voor gebruik) Over gegevens van werknemers kunt u rapporteren via het Gebruikers-rapport. Velden met betrekking tot persoonsgegevens: Naam, E-mail, Nationaal identificatienummer, Rekeningnummer, Adres, Telefoonnummer en Geboortedatum.
 • Wat gebeurt er met de gemaakte back-ups?
  Back-ups van uw klantgegevens worden opgeslagen op een geografisch onafhankelijke service, die ervoor zorgt dat de back-up werkt en de gegevens beschikbaar zijn, zelfs wanneer het servercentrum van Azure buiten dienst is. Back-ups worden elke nacht gemaakt en blijven 30 dagen opgeslagen.
 • Wat voor encryptie gebruiken jullie?
  De gegevens worden beschermd door een AES 256 bit-codering wanneer ze in de database worden opgeslagen. De verbinding tussen Visma Severa en uw browser wordt beveiligd met een TLS 1.2-codering.

Heeft u verder nog vragen?

Blijf in geen geval zitten met uw vragen over gegevensbescherming en neem gerust contact met ons op. Wij staan voor u klaar!