Optimaliseer de resourcing van projecten en personeel

Resource planning software voor professionele dienstverleners

Plan en resource taken en projecten eenvoudig. U ziet in één oogopslag de werklast van uw experts en wijst taken toe aan de juiste mensen. Met de resource planning software van Visma Severa benut u optimaal de resources binnen uw team en bent u zeker van een gelijkmatig verdeelde werkdruk.

Resource planning tool

Plan projecten, voeg mensen toe en wijs werkuren toe. U kunt gemakkelijk de werkdruk van alle werknemers zien en snel reageren op veranderingen. Duidelijke tracking helpt projecten op schema te houden en de werklast van uw mensen transparant te maken.

Resource medewerkers voor projecten

Start een project op en boek medewerkers op basis van hun skills. U kunt per fase of per project resourcen. Het Gantt-diagram maakt het gemakkelijk om een beeld te krijgen van de voortgang van een project, de bij het project betrokken medewerkers en hun werklast.

Blijf op schema en binnen het budget

Houd in realtime de verhouding bij tussen gepresteerde uren enerzijds en toegewezen en gebudgetteerde uren anderzijds. Meet productiviteit, gebruik en factureringspercentages voor projecten en medewerkers. U weet altijd in realtime, op basis van feitelijke informatie, hoe projecten verlopen.

Duidelijk beeld van de werklast

Het management, de projectmanager en de expert hebben een duidelijk overzicht van de werkdruk van het team en lopende projecten. Uw werknemers kunnen hun tijd efficiënt en realistisch aan verschillende projecten besteden. Bij ziekte kunt u eenvoudig zien wie er beschikbaar zijn als vervanger voor het project.

Deel uw resources eenvoudig in

Met Visma Severa is resourcing moeiteloos. Controleer eerst de totale werklast van de medewerkers zodat u nieuwe projecten toewijst aan de juiste mensen.

Anticipeer in de verkoopfase al op de benodigde resources

U kunt al tijdens het verkoopproces resources reserveren. Hierdoor kunt u de projectplanning realistischer beoordelen en anticiperen op situaties waarin meer medewerkers of partners nodig zijn om een goede service te kunnen verlenen. De mensen die bij het project betrokken zijn, hebben zo ook tijdig informatie over welke projecten op komst zijn.

Veelzijdige functionaliteiten

Eenvoudige en visuele resourcing

Iedereen heeft een helder beeld van de projecten en de workload van het personeel. Dankzij het overzicht wordt duidelijk hoe u de werktijd van uw medewerkers het beste kunt inzetten tijdens de komende weken.

GANTT

Resourcing stellen we voor als een GANTT-grafiek. Zo krijgt u in een oogopslag een overzicht van het project en stemt u parallel lopende fasen gemakkelijk af op de projectplanning.

Forecasts en KPI-cijfers

Dankzij uw eigen KPI-cijfers ontdekt u of uw projecten volgens plan verlopen en kunt u tijdig ingrijpen bij afwijkingen.

Planning automatisch up-to-date

Wijzigt u de begin- en einddatum van een project, dan veranderen de gegevens van deelprojecten en resourcing automatisch mee.

Resourcing van specialisten

U kunt uw specialisten resourcen in uren of in procenten. Specialisten kunnen worden gekoppeld aan bepaalde periodes of fasen.

Flexibel projectwerk

U kunt sneller reageren op wijzigingen, als u meteen ziet welke specialisten beschikbaar zijn voor een bepaalde periode. U bevestigt de kwaliteit en de overeengekomen planning.

Persoonlijke dashboards

U ziet de belangrijkste informatie meteen bij het inloggen. Elke werknemer en projectleider kan handig de eigen projecten opvolgen via het eigen dashboard.

Visma Severa is meer dan alleen resource planning software

Visma Severa is de perfecte tool voor bedrijven die op projectbasis werken, omdat het CRM, urenregistratie, resourcing, rapporteren, projectmanagement en facturatie combineert.

Wilt u meer weten over resource management voor bureaus?

Visma is de trotse titelsponsor van
Team Jumbo-Visma