Optimaliseer de capaciteitsplanning

Capaciteitsplanning software voor professionele dienstverleners

Plan en reserveer eenvoudig taken en projecten met capaciteitsplanning software. Je ziet in één oogopslag de capaciteit van jouw experts en wijst taken toe aan de juiste mensen. Met de capaciteitsplanning software van Visma Severa maak je optimaal gebruik van de resources binnen jouw team en ben je verzekerd van een gelijkmatig verdeelde werkdruk.

Slimme capaciteitsplanning

Plan projecten, voeg mensen toe en wijs werkuren toe. Je kunt gemakkelijk de werklast van alle medewerkers zien en snel reageren op veranderingen. Duidelijke tracking helpt projecten op schema te houden en maakt de werklast van jouw mensen inzichtelijk.

Resource medewerkers voor projecten

Start een project en boek medewerkers op basis van hun vaardigheden met capaciteitsplanning. Je kunt middelen reserveren per fase of per project. Met de Gantt chart krijg je eenvoudig een beeld van de voortgang van een project, de medewerkers die bij het project betrokken zijn en hun werkdruk.

Blijf op schema en binnen het budget

Met Capaciteitsplanning kun je real-time de verhouding tussen uitgevoerde uren en toegewezen en gebudgetteerde uren bijhouden. Meet productiviteit, bezettingsgraad en factureringspercentages voor projecten en medewerkers. Je weet altijd op basis van actuele informatie, hoe projecten verlopen.

Duidelijk beeld van de werklast

Het management, de projectmanager en de expert hebben een duidelijk overzicht van de werkdruk van het team en lopende projecten. Jouw werknemers kunnen hun tijd efficiënt en realistisch aan verschillende projecten besteden. Bij ziekte kun je eenvoudig zien wie er beschikbaar zijn als vervanger voor het project.

Plan medewerkers eenvoudig in

Met Visma Severa is resourcing moeiteloos. Controleer eerst de totale werklast van de medewerkers om nieuwe projecten aan de juiste mensen toe te wijzen.

Anticipeer in de verkoopfase al op de benodigde capaciteit

Je kunt al tijdens het verkoopproces capaciteit reserveren. Hierdoor kun je de projectplanning realistischer beoordelen en anticiperen op situaties waarin meer medewerkers of partners nodig zijn om een goede service te kunnen verlenen. De mensen die bij het project betrokken zijn, hebben zo ook tijdig informatie over welke projecten op komst zijn.

Veelzijdige functionaliteiten

Eenvoudige en visuele resourcing

Iedereen heeft een helder beeld van de projecten en de workload van het personeel. Dankzij het overzicht wordt duidelijk hoe je de werktijd van jouw medewerkers het beste kunt inzetten tijdens de komende weken.

GANTT

Beschikbare capaciteit stellen we voor als een GANTT-grafiek. Zo krijgt je in éénn oogopslag een overzicht van het project en stem je parallel lopende fasen gemakkelijk af op de projectplanning.

Forecasts en KPI-cijfers

Dankzij jouw eigen KPI-cijfers ontdek je of jouw projecten volgens plan verlopen en kun je tijdig ingrijpen bij afwijkingen.

Planning automatisch up-to-date

Wijzig je de begin- en einddatum van een project, dan veranderen de gegevens van deelprojecten en capaciteit automatisch mee.

Resourcing van specialisten

Je kunt experts inschakelen in uren of in percentages. Het is mogelijk om deskundigen voor een bepaalde periode en fase te binden.

Flexibel projectwerk

Reageren op veranderingen tijdens het project gaat makkelijker als je direct kunt zien welke experts beschikbaar zijn in het gewenste tijdsbestek. Je bewaakt de kwaliteit van de projecten en de afgesproken planning.

Persoonlijke dashboards

De belangrijkste projectinformatie zie je direct als je inlogt. Elke medewerker en supervisor kan zijn projecten en de voortgang gemakkelijk volgen vanaf zijn eigen desktop.

Visma Severa is meer dan alleen capaciteitsplanning software

Visma Severa is de perfecte tool voor bedrijven die op projectbasis werken, omdat de. bedrijfssoftware CRM, urenregistratie, capaciteitsplanning, rapporteren, projectmanagement en facturatie combineert.