Factureer sneller en eenvoudiger

Facturatie software

Visma Severa is een gebruiksvriendelijk facturatieprogramma dat rekening houdt met de bijzonderheden van projectmatig werken. In één online applicatie beheer je al je klantrelaties vanaf het eerste contact tot en met de facturatie. Visma Severa verzamelt moeiteloos werkuren, onkosten, producten en terugkerende diensten op de factuur. Via een dashboard worden al facturen in Kanban of lijstweergave getoond.

Nauwkeurige facturering dankzij de automatisering

Met Visma Severa ben je verzekerd van een nauwkeurig en geautomatiseerd facturatieproces. Visma Severa ondersteunt een breed scala aan prijsmodellen en laat je werkuren, producten, onkosten en reizen eenvoudig factureren.

Uren en producten factureren

Werkuren, producten en reiskosten factureer je met Visma Severa in een paar muisklikken. Je verspilt niet langer tijd aan het verzamelen van (project) gegevens, omdat uren direct na het invoeren factureerbaar zijn.

Pas eenvoudig de factuur lay-out aan

Kies je favoriete kleursjabloon en voeg eenvoudig je bedrijfslogo en/of voetteksten toe. Ook stel je in welke kolommen zoals de eenheid of prijs per stuk op de factuur worden getoond

Stuur periodieke facturen

Steeds meer ondernemers kiezen ervoor om hun diensten op abonnementsbasis aan te bieden. Je kunt bijvoorbeeld software-, onderhouds- of serviceabonnementen aanbieden. Met Visma Severa zet deze periodieke facturen automatisch voor je klaar.

Groepeer factuurregels op factuur met of zonder specificatie

Groepeer je facturen eenvoudig op werktype, fase, project, medewerker, per maand of alleen de overuren. Voeg desgewenst een specificatie toe.

Stuur herinneringen en creditnota’s

Stel een standaard betalingstermijn in of spreek per klant of op projectbasis een afwijkende termijn in. Als een factuur binnen bijvoorbeeld 30 dagen niet wordt betaald dan kun je een herinnering versturen. Ook is het mogelijk de wettelijke rente in rekening te brengen en kun je facturen crediteren.

Prijslijsten indexeren en vreemde valuta

Werk met standaard prijslijsten (werktype, producten, reiskosten) of aangepaste prijslijsten op organisatie- en projectniveau. De enterprise versie biedt extra functionaliteiten zoals het werken met vreemde valuta en volume prijzen. Ook indexeer je eenvoudig tarieven van werktypen, reiskosten en/of productprijzen met een vast bedrag of percentage.

Vroeger kon de facturering wel een week duren, omdat gewerkte uren in verschillende bestanden werden geregistreerd. Tegenwoordig factureren we binnen één of maximum twee dagen.

Van offerte tot factuur

Zodra jouw klant de offerte heeft getekend kun je op basis van de offerte verschillende soorten project- en facturatieplannen maken. Maak je een facturatieplan op basis van de offerteregels aan dan worden deze regels automatisch overgenomen.

Maak je eigen facturatieplan

Of je nu een vaste projectprijs afspreekt, periodieke facturen verstuurt, werkuren op basis van nacalculatie in rekening brengt of facturen in delen wilt versturen. Verstuur facturen per post, e-mail of elektronisch (via Peppol/ Autoinvoice) wanneer en op een manier hoe jij dat wilt – onmiddellijk, op datum of na het afronden van projectfases of subfases. De projectgegevens en ingevoerde werkuren verschijnen automatisch op de factuur. Zo voorkom je dat werkuren ontbreken en verbeter je het factureringspercentage en de rentabiliteit.

Prognoses en rapportages

Met de uitgebreide rapportages en Key Permance Indicatoren (KPI’s) weet jij op elk moment hoe jouw bedrijf ervoor staat. Bekijk in één verkoopoverzicht de status van de verschillende verkoopprojecten en maak een omzetprognose op basis van vergoedingen en je recourceplanning. Weet op elk moment welke facturen nog open staan – welke facturen je nog dient te factureren en bekijk exact wat de conversie is van gewonnen verkoopprojecten. Ook maak je in Visma Severa eenvoudig je eigen KPI’s en doelstellingen. Lees meer over rapportages.

Gekoppeld met vele boekhoudpakketten

Met de vele boekhoudkoppelingen worden jouw verkoopfacturen automatisch bijgewerkt in je financiële administratie. Is jouw boekhoudpakket nog niet gekoppeld? Neem dan contact met ons op of maak zelf een koppeling met onze REST-API.

e-Accounting, Exact Online, Twinfield, Snelstart.

Ontdek ons aanbod aan integraties

Ontdek meer Visma Severa functies

Visma Severa is de perfecte tool voor bedrijven die op projectbasis werken, omdat het CRM, urenregistratie, resourcing, rapporteren, projectmanagement en facturatie combineert.

Run je projectbedrijf met uitgebreide prognoses en KPI’s.

Binnen enkele minuten toegang

Probeer 30 dagen gratis

Ontdek waarom Team Jumbo-Visma gekozen heeft voor Visma Severa. Probeer Severa PSAsoftware 30 dagen geheel vrijblijvend.

Klik hier

Je kunt ook een contactverzoek achterlaten.