Visma Severa voor ingenieursbureaus

Online bedrijfssoftware voor ingenieursbureaus

Als ingenieursbureau heb je met Visma Severa inzicht in de complete planning van projecten en jouw werkprocessen. Van binnenkomende leads, het beheren van projecten, recourceplanning, urenregistratie tot facturatie.

Volg offertes op

Maak nieuwe offertes aan en beheer tarieven op basis van de winstgevendheid en werklast van eerdere projecten. Bekijk real-time reeds opgestelde offertes.

Nauwkeurige facturatie

Factureer sneller en nauwkeuriger, of het nu gaat om projecten met een vast tarief of facturering op basis van gemaakte kosten en gewerkte uren. Dankzij de prognoses kun je maanden vooruit kijken.

Projecten succesvol afwerken

Je kunt projecten opzetten, inzetten en plannen in één enkele weergave en hun voortgang en rentabiliteit in real-time bewaken. Vergelijk geplande en werkelijke uren met de progressie van het project.

Stel KPI’s in en maak flexibele dashboards

Visma Severa biedt zeer uitgebreide rapportage mogelijkheden. Door KPI’s zoals winstgevendheid, factureringspercentage en prognose bij te houden, zorg je ervoor dat jouw bedrijfsdoelstellingen worden behaald. Naast kant-en-klare rapporten kun je ook zelf rapportages samenstellen en eigen bijhouden.

Meer info over rapportage

Belangrijkste tools voor projectmanagement

Met Visma Severa beheer je alle informatie met betrekking tot jouw bedrijf, vanaf het eerste contact met de klant tot aan de facturering en rapportage. Urenschrijven, reis- en andere onkosten declareren en toewijzen aan projecten gaat moeiteloos. Projectmanagementtools zoals resourcing en task management stroomlijnen jouw projectbeheer.

Meer info over projectmanagement software

Eenvoud voor ontwerpers

De eenvoudige en duidelijke gebruikersinterface maakt het urenschrijven per project voor ontwerpers moeiteloos.

Omdat ze vaak op locatie werken, waarderen ingenieursbureaus ook de mogelijkheid om uren en onkosten mobiel te kunnen invoeren. Na registratie is de informatie in realtime voor iedereen beschikbaar.

Meer info over urenregistratie software

Koppelingen met boekhoudpakketten

Onze oplossing maakt de geautomatiseerde export van gegevens naar financiële beheersystemen mogelijk, evenals het bewaken van de rentabiliteit van projectacquisitiekosten.

e-Accounting, Exact Online, Twinfield, Snelstart.

Ontdek ons aanbod aan integraties

Meer tijd voor rendabel werk

Als alle projectinformatie van een ingenieursbureau in één systeem wordt beheerd, verbetert de efficiëntie aanzienlijk. Dankzij de gedigitaliseerde en geautomatiseerde processen hou je meer waardevolle werkuren over voor productief werk.

Alle informatie wordt elektronisch op één plek gearchiveerd en informatie uit oude projecten kan altijd worden gebruikt, bijvoorbeeld bij de prijsstelling van een nieuw project.

Gratis proefperiode

Probeer Visma Severa gedurende 30 dagen en ontdek hoe onze projectmanagementtool alledaagse taken voor ingenieursbureaus gemakkelijker maakt.

Visma is de trotse titelsponsor van
Team Jumbo-Visma