Hoe presteert jullie verkoopteam sinds Team Jumbo-Visma Severa gebruikt?

“Wij zijn één van de beste wieler- en schaatsploegen en presteren op het hoogste niveau ter wereld. Onze doelen zijn bijzonder hoog gegrepen. Of het nu gaat om het winnen van de Tour de France, nog een wereldkampioenschap met Marianne Vos of het bereiken van onze commerciële doelstellingen. Visma Severa is hét fundament van ons verkoopteam”, aldus Sam Vinck, New Business Manager bij het Team Jumbo-Visma.

In dit interview gaan wij met Sam Vinck in gesprek over hoe Visma Severa CRM bijdraagt aan het succes van het Team Jumbo-Visma.

Hoe presteert jullie verkoopteam sinds Team Jumbo-Visma Severa gebruikt?

“Doordat wij nu met het centrale CRM-systeem van Visma Severa werken, merken wij dat ons verkoopteam beter presteert. De applicatie is door al onze collega’s eenvoudig te gebruiken en door gestructureerder te werk te gaan kunnen we nog meer presteren op commercieel gebied. Onder aan de streep resulteert dit in meer middelen voor onze teams. Ik denk dan ook echt dat Visma Severa voor Team Jumbo-Visma weleens de sleutel zou kunnen zijn tot het winnen van de Tour de France.”

Zou je Team Jumbo-Visma aan ons willen voorstellen?

Onze wieler- en schaatsteams presteren op het hoogste niveau. We beoefenen meerdere topsporten zoals: wielrennen, veldrijden, mountainbiken, langebaan- en marathonschaatsen. Topathleten als Wout van Aert, Steven Kruiswijk en Primož Roglič rijden op het hoogste niveau van de wereld. Tot onze beste langebaan- en marathonschaatsers behoren onder meer: Thomas Krol, Antoinette de Jong en Jutta Leerdam. Wij zijn een professioneel sportteam van topniveau!”

Wat is er binnen Team Jumbo-Visma veranderd sinds jullie Severa gebruiken?

Onze doelen zijn bijzonder hoog gegrepen. Geloof het of niet, maar voordat wij begonnen te werken met Visma Severa hadden wij geen centraal CRM-systeem. Met behulp van Excel logden wij al onze activiteiten. Maar je kunt je misschien wel voorstellen, dat taken dan soms dubbel werden uitgevoerd – wat overigens weleens gunstig uitviel – en we hadden iets minder inzicht in projecten van andere collega’s.

Ik ben dan ook ontzettend blij dat wij gezamenlijk in een goed doordacht systeem werken. Visma Severa heeft onze verkoopprocessen en projectwerkstromen nog helderder gemaakt”. 

Welke functionaliteiten worden in Severa het meest gebruikt en welk resultaat levert dit op?

“Visma Severa biedt ons ontzettend veel belangrijke functionaliteiten. De Jumbo Visma-contacten zijn voor ons het meest waardevol. Deze contacten zijn via het CRM direct inzichtelijk. We kunnen zelfs nieuwe contacten importeren vanuit een handige Excel-spreadsheet”.

Dagelijks werken wij met vier à vijf collega’s gezamenlijk in onze gecreëerde verkooppijplijn. Het geeft overzicht van de fases in ons verkoopproces waarin we precies kunnen zien waar welke prospect zich bevindt. Van binnenkomende leads, het voeren van de eerste gesprekken tot het afsluiten van contracten.

De kalenderfunctionaliteit helpt ons gemaakte afspraken tijdig op te volgen en deadlines van projecten te bewaken. Daarbij zijn de vele rapportages die Visma Severa ons biedt zeer waardevol. Zowel de sales- als projectrapportages.”

Wat vind je de grootste voordelen van Severa?

“Visma Severa is ongelooflijk eenvoudig om mee te beginnen. Ik denk eigenlijk dat dat het grootste voordeel is voor Team Jumbo-Visma. Wij hebben namelijk de ervaring dat veel CRM-oplossingen te complex zijn om mee te starten. Het programma laat ons nooit in de steek en is aan elke collega eenvoudig uit te leggen. Visma Severa werkt voor ons gewoon.

De interactieve rondleidingen zijn geweldig. In korte tijd leer je zo het programma kennen. Soms wil je à la minute antwoord op een specifieke vraag. Dan gebruiken wij de helpzoekmachine en hebben wij binnen twee seconden een antwoord. Dit bespaart ons veel tijd. We hoeven dan ook niet te wachten op een antwoord van de helpdeskmedewerker. Al moet ik wel bekennen dat de helpdesk van Visma Severa ook erg snel is.”

Zou je Severa willen aanbevelen en zo ja aan wie?

Visma Severa heeft het gewoon allemaal. Een alles-in-één-CRM waarmee je centraal je contactgegevens kan onderhouden, verkooppijplijnen kan inrichten en uren- en projectmanagement kunt organiseren. Dat is voor elk bedrijf waardevol. Het maakt daarbij niet uit of je werkt bij een architectenbureau, in de automotive of in de sport. Als je serieus bent in je verkoopprojecten en met je klanten, dan moet je Visma Severa zeker gebruiken.

Ik raad Visma Severa iedereen aan die serieus aan verkoop wil doen. Zeker voor scale up’s die bijvoorbeeld zijn gestart met Excel en nu ontdekken dat dit niet erg handig is. En als je met een partij wilt samenwerken die privacy en vertrouwelijkheid belangrijk vindt, dan kun je net als Team Jumbo-Visma rekenen op Visma Severa”.


“Visma is de trotse titelsponsor van Team Jumbo-Visma. Leer hier meer over” .


Visma Severa